Ismerkedés a Translucent termékekkel 1. rész

Kedves Olvasó!

Korábbi bejegyzéseinkben már Te is találkoztál egyedülálló ultravékony palakő-szeleteinkkel, a kültérre és beltérre is felhasználható SlateLite-tal és az extrém hajlékony EcoStone-nal. Felesleges is most itt tovább méltatnunk őket, hiszen mostmár Te is jól tudod, ezek a természetes kőszeletek milyen gyönyörűek, nem mellesleg a velük való munka milyen minden korábbi megoldást felülmúlóan egyszerű és milyen látványos végeredményhez vezet! Élvezd még velünk az újdonság varázsát, szeretnénk ma megismertetni Veled Translucent nevű termékünket! A Translucent palakő-szelet egy igazán különleges design elem. Hihetetlen áttetszőségével szemet gyönyörködtető látványt érhetünk el szinte bárhol.

127 China 3.JPG127 China 2.JPG

A Translucent palakő-szelet, fényáteresztő képességét kivéve, minden tulajdonságában és felhasználhatóságában tökéletesen megegyezik a klasszikus SlateLite termékkel. Világítás használata nélkül a palakő természetes szépségében gyönyörködhetünk. A háttérvilágítás bekapcsolásával, a fény átragyogja a palakő teljes felületét, kirajzolva a természet által formált gyönyörű, egyedi mintákat és fényt ereszt a helyiségbe.

02 China Show Room 11.jpg

Translucent felülete 100%-ban természetes palakő, ezt a 0,1-1,4mm vékonyságú kőréteget olyan alátéttel stabilizáltuk, melyhez áttetsző ragasztó és a hátlap anyagot használtunk, így a fény könnyen jut át rajta. Ez teszi ezt az egyedülálló terméket tökéletes lámpa alappá. Lásd az alábbi ábrát:

transclucent.jpg

A Translucent papírvékony kőszeletek a világ legszebb palablokkjaiból származnak. Minden egyes lemez egyedülálló, egy teljes palakő érzését és megjelenését kelti. A fizikailag csak igazán vékony réteg kő egy teljes palakő tulajdonságaival rendelkezik, hihetetlen vékonysága és rugalmassága azonban korlátlan lehetőségeket nyit használhatóságában. Áttetsző alátétjének köszönhetően szinte bármilyen helyiségben használhatjuk akár világításként, akár csak dizájn elemként. Translucent mágnesként vonzza magához a tekinteteket, de emellett minden alkalmazási területen egyszerű, költségkímélő megoldást jelent.

177 China 1_1.jpg


Translucent tulajdonságai:

- 0,1-1,4mm vastagságú, 100%-ban természetes palakő-felület
- természetes, üvegszál erősítésű poliészter alátét biztosítja az egyenletes tapadást
- Teljes vastagsága mindössze 1,5-2 mm
- Súlya alig 1,5 kg/m2
- Standard mérete 1220x610mm, külön kérésre egyéb méretekben is elérhető
- Tűzálló anyag
- Formaldehid mentes

Részletes anyagösszetételi listát honlapunkon találsz!

052 China Show Room 24_1.JPG

Translucent alkalmazása:
A Translucent termékeket design elemként, de egyúttal világításként is használhatjátok. Bármilyen egyenletes, tiszta felületre felhelyezhető a megfelelő eszközökkel, rögzítésénél azonban különös gonddal kell lenni megfelelő átvilágíthatóságára. Nézzünk néhány konkrét példát, mi hová ajánljuk leginkább, ne felejtsétek ez egy szerény felsorolás:

- Helyiségek mennyezeti dekorálása, megvilágítása
- Mennyezeti láma készítése
- Mennyezet burkolása
- Helyiségek fali dekorálása, megvilágítása
- Fali lámpa készítése
- Világító falak készítése
- Bútorok dekorálása, megvilágítása
- Világító pult készítése
- Konyhabútor, szekrényajtó átvilágítása

052 China Show Room 29_1.JPG

Translucent előnyei:
- vékonysága, csekély súlya miatt olcsón és rendkívül könnyen szállítható, megmunkálható
- utánrendelése hosszú évekig biztosított
- görbe felületekre és élekre is egyszerűen fektethető
- minden már kialakított, tiszta, egyenletes felületre is felhelyezhető
- fenti tulajdonságai miatt rendkívül költségkímélő
- teljesen egyedülálló látványt biztosít

133 Taiwan 22.jpg133 Taiwan 24.jpg

Translucent színei:
Translucent termékünk 21 féle árnyalatban kapható, ezek között találhatsz matt és csillámos köveket. Ne felejtsd, ezek a termékek valódi, természetes kőből készülnek, ezért a minta egy kicsit változhat, mivel minden darab egyedi! A palakő egy teljesen természetes, időtlen termék, amely több millió év alatt alakult ki a földkéregben. Színbeli eltérések ezért könnyen előfordulhatnak. Ugyanakkor mi mindig arra törekszünk, hogy az eladásra kerülő termékek hasonlóak, egységes színezetűek és szerkezetűek legyenek. Nagy terület burkolása esetén, kérjük, lépj kapcsolatba velünk, hogy minél homogénebb legyen az összkép.

2 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Illa Berek 2015.11.02. 22:01:14

Üdvözlet!
Amiket láttam a referencia felvételeken, nagyon tetszik. De!
Én nagyon nem értem, hogy egy palaterméken -mégha oly vékony is - hogyan jöhet át a fény? Éééés, egyáltalán, milyen e palakőszelet tekercsek tartóssága, mondjuk szobafalon, összehasonlítva egy palakőutánzat tapétával például? Egyáltalán, úgy kell elképzelni, mit egy tapéta tekercset? A TAPÉTA UNDOKSÁGA AZ, HOGY EGY IDŐ MÚLTÁN LEVÁLIK A FALRÓL, MAGÁVAL RÁNTVA A FAL EGY RÉSZÉT! Milyen a tartóssága például egy belülről (nem tudjuk az okát, de vizesedik) vizesedő falon?
Hol lehet referencia munkákat megnézni?
Hol lehet megnézni a szín- és minőségválasztékot?
Vállalják-e a terep felmérését, illetve a palakőszelet tekercsek szakszerű fölhelyezését?
Köszönöm.
Várom szíves válaszukat.

Slate Lite Hungary 2015.11.03. 10:56:25

Kedves Illa Berek!

Köszönjük a hozzászólást, megpróbálunk minden kérdésre válaszolni.

1. Ez a bejegyzés a Translucent (átvilágítható) termékcsaládunkról szólt. A technológiáról röviden annyit kell tudni, hogy a palakő tömbökről egy speciális eljárással rétegeket szakítanak le, és ezután kerülnek fel különböző hordozórétegre a kövek. Jelen esetben egy átlátszó üveggyapottra. Mivel a kő vastagsága nagyjából 1 mm így könnyen áthatol rajta a fény ha meg van világítva.

2. Ezek nem tekercsek, hanem standard méretű lapok, semmilyen hasonlóság nincs a palakő utánzatú tapéták és a termékeink között, maximum csak a vastagsága.

3. Tartósság. Elsősorban azt kell eldönteni, hogy milyen beépítésre kerülnek a kövek. Kültérre, beltérre, fürdőszobába, járólapnak a legvastagabb, sima Slate-Lite jelzésű köveinket ajánljuk. Dekorációs felhasználásra pedig a Translucent (átvilágítható) illetve az EcoStone (extrém vékony, 0, 8 mm vastag) termékcsaládjainkat. Megfelelő felhasználás és beépítés mellett a gyár 20 év garanciát vállal a termékekre.

4. Mivel a legsúlyosabb termékcsaládunk is mindössze 1,5 kg/nm súlyú, így igen kevés az esélye, hogy bármikor is leváljon a falról, magával rántva annak egy részét. Megfelelő ragasztással semmilyen problémát nem okoz sem a víz, sem a fagy, sem pedig az extrém meleg.

5. Referencia munkákat a slatelitehungary.hu/galeria oldalon talál, illetve folyamatosan teszünk közzé információkat, fotókat a facebook oldalunkon: www.facebook.com/slatelitehungary/

6. Bemutató falainkat a XIII. kerületben található Mantu Ajtó Ablak Szalonban, illetve a Budaörsi Art of Home-ban tekinthetik meg, további viszonteladót honlapunkon találhatnak: slatelitehungary.hu/viszonteladok

7. Igen, vállalunk terepfelmérést, tudunk tanácsot adni, illetve a palakő lapok felragasztását is vállaljuk.

További hasznos információkért látogasson el a honlapunkra: slatelitehungary.hu

Üdvözlettel,
Slate-Lite Hungary

Slate-Lite Hungary

Még több információért, fotóért, látogassatok el honlapunkra: http://slatelitehungary.hu/

Termékeink

EcostoneSlateLiteTranslucent

Blog Címkék

süti beállítások módosítása